Brenson & Abraham

Mi az offshore?

Az Offshore szó hallatán sokaknak Magyarországon az adóelkerülés jut az eszébe. Számtalan negatív értelemben jelent és jelenik meg a médiában az Offshore. A nemzetközi adótervezésben pedig már régóta jelentős és elfogadott eszköz a külföldön bejegyzett, ám a bejegyzés helye szerinti országban tevékenységet nem végző társaságok használata. Az Offshore pontosan ezt jelenti.

Ebből fakadóan, ha Magyarországon alapítunk egy Kft-t, és azzal a Kft-vel tulajdonunkba kerülnek külföldi vállalatok továbbá hazánkban tevékenységet nem végzünk, akkor az a Kft Offshore cégnek minősül. Ez számtalanszor előfordul, mégsem olvassuk sosem, hogy Magyarország Offshore nagyhatalom vagy adóparadicsom lenne. Természetesen az adózási környezet miatt.

Ha nekünk van egy vállalkozásunk, akkor különböző költségekkel dolgozunk (munkabér, irodabérleti díj, közüzemi díjak, irodaszer, stb.). Az államnak fizetendő adó is – még ha számviteli szempontból nem annak minősül – egy költség.  Érthető, ha ezeket a költségeket optimalizálni szeretnénk. Tegyük fel, hogy két egyforma méretű iroda, hasonló felszereltséggel, egyazon lokációban kiadásra kerül. Az egyik 15 EU/nm, a másik 12 EU/nm áron. Teljesen természetes, hogy az utóbbit vennénk ki. Persze az előbbi iroda üzemeltetője ennek nem örül, de ilyen a piac, a verseny.

Adózási szempontból is versenyeznek az országok egymással. Vannak, amelyek jobb kondíciókat ígérnek és vannak, amelyek kevésbé. Miért fizetne Ön 20 %-ot, ha akár fix egyszeri díj is elegendő?

Éljen ezekkel az előnyökkel, ebben az Ön partnere a Brenson.